Στους καίρους των έξυπνων, ένας χαζούλης θα επαναφέρει τις ισορροπίες.

Το Σύνταγμα είναι ένα απίθανο γεγονός. Τόσα χρόνια κάναμε ασκήσεις επί χάρτου για τα στρώματα της κοινωνίας μας και πως όλα αυτά αλληλεπιδρούν. Όλα τα βλέπεις στο Σύνταγμα. Όσοι φοιτητές ασχολούνται με κοινωνικές επιστήμες ή κάτι παραπλήσιο σίγουρα μπορούν να γράψουν πολλές διατριβές παρατηρώντας την δομή του πληθυσμού μέσα σε αυτόν το χώρο, καθώς και τις μεταβολές που συμβαίνουν άμεσα μετά από την κοινωνική τριβή.

Δεν έχω καμία σχέση με κοινωνιολογία αλλά όταν πρόσφατα άκουσα τη φράση ενός Γάλλου φιλοσόφου «Πειθαρχία χωρίς ελευθερία είναι φασισμός.Ελευθερία χωρίς πειθαρχία είναι χάος.» δεν μπορούσα παρά να κάνω και εγώ μια δική μου κατανομή του ανθρωπινού δυναμικού της πλατείας.

Χώρισα λοιπόν τον χώρο σε πέντε ζώνες.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

  1. Ζώνη της Ελευθερίας:  Εκεί γίνετε μια πραγματικά ανοιχτή και πολύ ενδιαφέρουσα Λαϊκή συνέλευση στην οποία όλοι παίρνουν μέρος εκτός από άτομα με ρατσιστικές αντιλήψεις, κάτι που είναι λογικό εφόσον ο ρατσισμός είναι αντίστροφος της ελευθερίας. Στο ίδιο χώρο δημιουργείτε και το κίνημα της Άμεσης Δημοκρατίας, το οποίο μεγαλώνει και αναπτύσσεται στη κυριολεξία σαν ένας ζωντανός οργανισμός.
  2. Ζώνη του Χάους: Όπως είπε και ο Γάλλος φιλόσοφος, η ελευθερία χωρίς έλεγχο ευνοεί τη δημιουργία του Χάους. Το οποίο Χάος είναι εκμεταλλεύσιμο από την άρχουσα τάξη για τον εκφοβισμό και τον έλεγχο των μαζών.
  3. Ουδέτερη Ζώνη: Άτομα τα οποία είναι απολιτικά ή προβληματισμένα και απλά παρατηρούν προσπαθώντας να βγάλουν συμπεράσματα, όλοι λίγο-πολύ βεβαία αυτό κάνουμε. Τα άτομα αυτά έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον διότι δεν είναι τόσο περιχαρακωμένα σε ιδεολογίες και μπορούν να επικοινωνούν  εύκολα με όλα τα στρώματα.
  4. Ζώνη της πειθαρχίας: Εκεί συναντούμε πιο προσωποπαγείς αντιλήψεις διακυβέρνησης αλλά αυτό έχει μεγάλη διακύμανση. Περιλαμβάνει άτομα που περιμένουν έναν νέο δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη, μέχρι βασιλικούς και Χρυσαυγήτες. Το αποτέλεσμα είναι ότι πειθαρχημένα και οργανωμένα απλός μουντζώνουν και βρίζουν το κοινοβούλιο, κάτι που είναι μεν μονοδιάστατο αλλά τους κρατά πιο ενωμένους και κάνει την διάσπαση τους από τα μέσα καταστολής δυσκολότερη. Επίσης δεν έχουν την ιδία αντίληψη για την αστυνομία όπως στη «ζώνη της ελευθερίας».
  5. Ζώνη της Δικτατορίας: Το κοινοβούλιο, το οποίο έχει χάσει το Δημοκρατικό του έρεισμα, αν και κατά τη προσωπική μου άποψη, έτσι ήταν πάντα. Όπως όλοι έχουν καταλάβει, η «Δημοκρατία» των τελευταίων 30 ετών βασιζόταν στο δανεικό χρήμα, άρα, σε ένα ψέμα. Οπότε δεν πέφτω από τα σύννεφα για το πώς ήρθαν τελικά τα πράγματα.
  6. Μια έκτη παρατήρηση είναι το πόσο αρμονικά κλείνει αυτός ο κύκλος αφού ουσιαστικά το «παρακράτος» (το οποίο έχει άμεση σχέση με το κοινοβούλιο) χρησιμοποιεί την «ζώνη του χάους» προκειμένου να τρομοκρατεί τον πληθυσμό. Έχει πλέον φανεί ότι σχεδόν όλοι οι παρακρατικοί είναι από την ΕΥΠ, η οποία φροντίζει παράλληλα να επιστρατεύει ανυποψίαστα παιδιά που έχουν την εντύπωση ότι είναι αντιεξουσιαστές με το να καίνε περίπτερα και να διαλύουν ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Βλέπουμε λοιπόν μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα, τον κύκλο της κοινωνίας που μέχρι σήμερα ζούσαμε. Αυτό τώρα αλλάζει, στη πλατεία γίνεται η απομυθοποίηση. Όσοι μένουν στα τσιτάτα των μεγαφώνων και δεν κοιτάζουν την ουσία όλης αυτής της κοινωνικής διεργασίας,  κατά τη γνώμη μου, χάνουν τη μεγάλη εικόνα. Το τέλος μιας ολόκληρης εποχής φθαρμένων αξιών και η προσπάθεια δημιουργίας καινούργιων όπως και της ανέγερσης πολλών ξεχασμένων, έχει ξεκινήσει.

Έχουν εκτεθεί ΟΛΟΙ. Το παιχνίδι ήταν και είναι στημένο. Το παιχνίδι θ’ αλλάξει. Σύντομα.

Ενημέρωση: Μετά τα Βίντεο των ακροδεξιών προβοκατόρων της ΕΘΕΛ καταλαβαίνουμε ότι σ’ αυτή τη χώρα πλέον δεν υπάρχουν σοβαροί ιδεολογικοί διαχωρισμοί. Ο βασικότερος διαχωρισμός έχει να κάνει με αυτούς που είναι υπέρ και εκείνους που είναι ενάντια στη βια. Όσοι βιαιοπραγούν είναι προβοκάτορες και δεν χωράν άλλες δικαιολογίες.

buzz it!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: