Στους καίρους των έξυπνων, ένας χαζούλης θα επαναφέρει τις ισορροπίες.

Διαβάζω και ακούω διάφορες κατηγορίες για την ωμή βία των ΜΑΤ και γενικότερα των σωμάτων ασφαλείας.

Προσωπικά δεν ιδρώνει το αυτί μου. Γιατί αυτό ;

Διότι τα συγκεκριμένα όντα δεν είναι άνθρωποι, είναι ρομπότ.

Στη καθημερινότητα μας τα ρομπότ είναι παντού, πολλές φορές χαρακτηρίζονται και ως μαζάνθρωποι. Άνθρωποι της ρουτίνας, οι όποιοι κάθε φορά ακολουθούν τη μόδα της εποχής προκειμένου να νιώσουν αποδεκτοί στον κοινωνικό τους περίγυρο. Ομολογώ πως και εγώ ο ίδιος δεν νιώθω ότι απέχω και πολύ από αυτή την κατηγορία.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι καταπληκτικοί για αυτοματοποιημένες δουλειές, οι οποίες δεν απαιτούν τη κριτική σκέψη και κατά συνέπεια τη λήψη αποφάσεων. Τέτοιου είδους άνθρωποι δυστυχώς επιλέγονται και στα μέσα καταστολής, όπως τα ΜΑΤ.

Κάποιοι προσπαθούν μάταια να ψυχαναλύσουν τους ΜΑΤατζίδες όπως δηλαδή το ότι έχουν απωθημένα και με το να βαρούν παππούδες ή άοπλους νιώθουν ανώτεροι. Σίγουρα όλα αυτά έχουν μια βάση, όμως το να βρίζω ή να ψυχαναλύω τα ΜΑΤ έχει το ίδιο αποτέλεσμα όπως το ν’ ανοίγω συζήτηση με τον υπολογιστή μου όταν κολλήσει. Τον κατηγορώ βέβαια από τα νευρά μου εκείνη τη στιγμή αλλά στη συνέχεια συνειδητοποιώ ότι δεν ακούει τίποτα και ότι όλα εξαρτώνται από εμένα.

Από την άλλη, αν τον βαρέσω ή θα χαλάσει ή θα πάθω ηλεκτροπληξία, άρα κανένα κέρδος. Γι’ αυτό και στο Η αυθυποβολή στη βία  καταλήγω ότι η βία στις διαδηλώσεις ακόμα και από διαδηλωτές είναι πάντα εκ του πονηρού ή πιο σπάνια, από την έξαψη της στιγμής. Όπως και να’χει πάντως, παράγει μόνο αρνητικά αποτελέσματα.

Τα ΜΑΤ λαμβάνουν εντολές και τις εκτελούν. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται μεγαλύτερη ανάλυση επί του θέματος. Οι οδηγίες έρχονται από μια χούφτα ανθρώπων, οι οποίοι βέβαια φροντίζουν και να τους προστατεύουν κάθε φορά από τις μετέπειτα κατηγορίες. Έτσι ο κύκλος της βίας επαναλαμβάνεται και μεγαλώνει.

Άμα τους διατάξουν να χορέψουν τσάμικο, θα το κάνουν. Και δε το λέω για πλάκα !

Καταλαβαίνω ότι ένας ανθρωπιστής δύσκολα αποδέχεται κατηγοριοποιήσεις ανθρώπων, ούτε σε εμένα αρέσουν. Πρέπει όμως να αποδεχτούμε ότι το φαινόμενο των μαζανθρώπων υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει.

Ο μόνος τρόπος για τον έλεγχο αυτού του φαινόμενου είναι να εκδημοκρατιστεί το σώμα της αστυνομικής διοίκησης της χώρας και αυτό ξεκινά με την κατάλληλη πολιτική βούληση. Όσο τους βρίζουμε, τους πολεμάμε με πέτρες ή τους μουντζώνουμε, δεν θ’αλλάξει απολύτως τίποτα. Χρειάζονται άμεσα νέα κόμματα και νέα μυαλά που θα διώξουν όλον αυτόν τον χουντικό συρφετό από τη διοίκηση της αστυνομίας.

Αν συνεχίσουν όμως να επαναλαμβάνονται επεισόδια παρόμοιας βίας με εκείνα της 29 Ιουνίου τότε τα πράγματα δεν θα μαζεύονται καθόλου εύκολα. Από ένα σημείο και μετά θα επέλθει ένας καθαρός διχασμός μέσα στη κοινωνία και τέτοιες καταστάσεις έχουν πάντα απρόβλεπτες συνέπειες.

Υ.Γ. Οι παραπάνω Φωτογραφία είναι από τον freddos. Δείτε και τις υπόλοιπες έχουν πολύ γέλιο !

buzz it!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: