Στους καίρους των έξυπνων, ένας χαζούλης θα επαναφέρει τις ισορροπίες.

ερπάτησα πρόσφατα από την Ομόνια μέχρι το Σύνταγμα σε μια σχετικά μικρή διαδρομή όπου παράλληλα έμπαινα σε διάφορα μαγαζιά.

Αρχικά Ομόνια, όλοι γνωρίζουν, πρέζα-απαξίωση-βρωμιά. Ανθρώπινα ζόμπι που ταλαιπωρούνται αδιάκοπα εώς θανάτου με μοναδικό αποτέλεσμα το υπερκέρδος της επαιτείας τους να καταλήγει στην τσέπη κάποιου πολιτικού ή μεγαλονταβατζή.

  • Πιο πέρα στο Πανεπιστήμιο μπήκα σε γνωστό βιβλιοπωλείο, τι ωραίος κόσμος, όλοι γενειοφόροι και πολυδιαβασμένοι, όλοι προβληματισμένοι αλλα παράλληλα ανίκανοι να κάνουν κάτι γι’αύτα τα χαμένα παιδιά · τι κρίμα.

Λίγο πιο κάτω ήταν ένα παράλυτο παιδί που έβγαζε έναν απόκοσμο δυνατό θόρυβο ζητώντας χρήματα, τα οποία θα πήγαιναν στα κυκλώματα που το εκμεταλλεύονται.

  • Ο θόρυβος αυτός ακουγόταν έντονα μέχρι τις καφετέριες του Άττικα όπου πολλοί Κύριοι και Κυρίες αφού είχαν τελειώσει την εξουθενωτική διαδικασία του shopping έπιναν τον καφέ τους για να ηρεμήσουν, πολύ κουρασμένοι πια για να κάνουν κάτι για το παιδί · τι κρίμα.

Προχωρώντας στο Σύνταγμα είδα ανθρώπους να διαμαρτύρονται :

Στην αρχή ήταν αυτός ο γεράκος(φωτο.) που κρατούσε τα χεριά του σε ορθή γωνία σαν σταυρωμένος και είχε κρεμασμένη μια πινακίδα στο λαιμό, που έγραφε : ‘’Λαέ γίνε Χριστόπιστος να βγείς απο την κρίση’’ · πιο κάτω ήταν φοιτητές του Πολυτεχνείου  έκλειναν τον δρόμο κάθε φόρα που το φανάρι των πεζών άναβε πράσινο αναρτώντας πανό ενάντια του Δ.Ν.Τ., δε λέω ήταν καλά προγραμματισμένοι, πάραυτα τις πιο πολλές φωτογραφίες των περαστικών τις κέρδιζε το σόου του γέρου.

  • Εδώ κάπου σκέπτεσαι ότι αυτοί μάχονται ηρωικά το Δ.Ν.Τ., που να ασχοληθούν με την κατάσταση των δίπλα τετραγώνων, πάνε και αυτοί · τι κρίμα.

Γαμώτο είναι κρίμα !

Είναι κρίμα που ακόμα και η αντίδραση σήμερα να έχει μπει στη συντήρηση.
Είναι κρίμα να ψωνίζουμε σα ζόμπι και μετά να κάνουμε τους μαλάκες.
Είναι κρίμα οι ‘’σκεπτόμενοι’’ να αναλώνονται μεταξύ τους.

  • Ακόμα και εμείς εδώ το μόνο που κάνουμε τωρα είναι να διαβάζουμε ή να γράφουμε τέτοιου είδους κείμενα · τι κρίμα.

buzz it!

Comments on: "Τι Κρίμα !" (6)

  1. Καλησπέρα Χαζούλη! Συμφωνώ μαζί σου, είναι κρίμα. Για τα προβλήματα ξέρουμε όλοι να γκρινιάζουμε, αυτούς που ευθύνονται ξέρουμε όλοι να τους κατακρίνουμε, αλλά από λύσεις… τίποτα. Δεν νομίζω πάντως ότι η αντίδραση έχει μπει στη συντήρηση. Περισσότερο η αντίδραση έχει πάρει λάθος μορφή, και συγκεκριμένα διαδικτυακή μορφή. Ο κόσμος πατάει Like σε ένα group διαμαρτυρίας στο facebook, γράφει στο blog του άρθρα της μορφής «Ας με έκαναν εμένα πρωθυπουργό για μια ‘μέρα και θα σου έλεγα εγώ», διατυπώνει τις ψαγμένες του ιδεολογίες στα forums και επαναπαύεται. Δυστυχώς το internet, ένα μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και συσπείρωσης, ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια μιας κοινωνίας που χρειάζεται να δραστηριοποιηθεί, κατέληξε να γίνει απλώς ένα μέσο για να καθησυχάζουμε τη συνείδησή μας με μερικά κλικ.

    Πολύ ωραία τα κείμενά σου, παρακολουθώ το blog μέσω RSS. Έχεις κάνει πολύ δυναμικό ξεκίνημα, καλή συνέχεια!

  2. Πολύ καλό!Μέσα σε τόσο μικρό κείμενο κατόρθωσες να δώσεις τόσες εικόνες και προβλήματα που υπάρχουν και και χαρακτηρίζουν την κοινωνία μας!

  3. Πόλύ καλό το άρθρο σου. Συνέχισε!!

  4. Eksupnoulhs said:

    Telika mono autoi pou theorounte apo tous gyrw tous xazoulides milane eksupna stis meres mas – ti krima.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.