Στους καίρους των έξυπνων, ένας χαζούλης θα επαναφέρει τις ισορροπίες.

Έχω καιρό να γράψω. Έρχονται εποχές τελικά που δε ξέρεις τι ν’ αναλύσεις. Περνούν σε εβδομαδιαία βάση ατελείωτα γεγονότα. Τη μία μας φταιν οι μετανάστες, την άλλη μας ενοχλούν οι Γερμανοί, την μεθεπομένη αρχίζουμε τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ δεξιών/αριστερών. Ένα τσουνάμι άχρηστης και αποπροσανατολιστικής υπέρ πληροφόρησης.

Ένα χάος επικρατεί μέσα στο μυαλό των ανθρώπων που δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε σε βασικά θέματα και η συνεννόησης ενός ολόκληρου λαού καταλήγει να γίνεται μόνο μέσα από τσιτάτα. Ένα κουφάρι ανθρώπων μπερδεμένων ανάμεσα σε Αρχαία Ελλάδα, Βυζάντιο, Τουρκοκρατία και σε Κομμουνιστικές επαναστάσεις. Χωρίς την αίσθηση του χρόνου που τα χωρίζει, χωρίς συνείδηση του σήμερα που ζούμε, χωρίς κριτική σκέψη και πρόβλεψη για το πώς θ’αποφύγουμε τον σκοταδισμό που έρχεται καταπάνω μας.

Που οδηγούν τους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους όλα αυτά ; Στον μηδενισμό*. Παύει ξαφνικά να υπάρχει σοβαρή άποψη, όλα γίνονται ανούσια. Το άτομο χάνει τη φωνή του μέσα σ’ένα πλήθος που ουρλιάζει για εκδίκηση.

Θα περίμενα τουλάχιστον η αριστερά σε όλο το φάσμα της, έστω και διαιρεμένη, να κρατήσει με κάποιο τρόπο το λάβαρο του ανθρωπισμού ψηλά, να μιλήσει για αγάπη και αλληλεγγύη. Αλλά όχι. Πρώτοι από όλους μιλούν για κονσερβοκούτια, για λαϊκά δικαστήρια, για ανατροπή των «Καπιταλιστών». Μίσος ακόμα και εκεί.

Στο εξής, η χρυσή αυγή -η οποία τροφοδοτείτε από το μίσος-  έφτασε το 6% . Δεν τους νοιάζει ; Δεν κατανοούν ότι με τη κρατική χρηματοδότηση αυτοί οι εγκληματίες θ’ ανοίξουν γραφεία σε όλες τις γειτονιές, κάνοντας κόλαση τη ζωή των πολιτών ή είναι τόσο γαμιάδες που θα κυνηγούν οι ίδιοι τους άμυαλους ακροδεξιούς μαχαιροβγάλτες ; Και έστω ότι τους κυνηγούν ή τους καίνε τα γραφεία, θα έχει αυτό κάποια ουσία ; Όχι, απλά το μίσος θα πολλαπλασιάζεται, κάθε φορά με όλο και περισσότερες απώλειες. Απώλειες κυρίως φτωχών «ανέντακτων» αλλοδαπών.

Όχι λοιπόν, στην ουσία δεν ενοχλούνται ούτε οι αριστεροί ιδεολόγοι. Αντίθετα αρκετοί απέχουν προσπαθώντας να προφυλάξουν την πολιτική παρθενιά τους. Λες και αν στήριζαν κάποιο αντί-ρατσιστικό, μη κλειστοφοβικό κόμμα, θα πρόδιδαν την Θεότητα της ιδεολογίας τους.  Για να σας πω την αλήθεια, ούτε εγώ θέλω να ψηφίσω. Αναγνωρίζω πως το μίσος, η φοβικότητα και η υποταγή του άθλιου Ελληνικού λαού σε κάνει να μη θες να συμμετέχεις σε οτιδήποτε. Άλλα όχι, μηδενιστής δε θα γίνω. Αφού γνωρίζω τα προβλήματα θα προσπαθώ να βρίσκω πολιτισμένες, άμεσα πραγματοποιήσιμες λύσεις και δε θα γυρίσω το κεφάλι μου από την άγρια σημερινή πραγματικότητα.

Ο κοινωνικός ισοπεδωτισμός σε εποχές κρίσεως είναι για τους προνομιούχους ή τους απάνθρωπους και δεν ανήκω σε καμία από αυτές τις δυο κατηγορίες.

*Να σημειωθεί ότι ο μηδενισμός σαν φιλοσοφικό ρεύμα είναι φανταστικός, όμως με τη λάθος χρήση μπορεί να μετατραπεί σε δίκοπο μαχαίρι, σε ατομικό άλλα και σε κοινωνικό επίπεδο, όπως και όλες οι υπόλοιπες ιδεολογίες.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.