Στους καίρους των έξυπνων, ένας χαζούλης θα επαναφέρει τις ισορροπίες.

Θα ήθελα να ξέρα ποιος είσαι εσύ που τώρα με διαβάζεις. Θα ήθελα να γνώριζα πως ζεις και πως σκέπτεσαι.

Όχι μη με παρεξηγείς δε θέλω να σε φακελώσω, απλά γνωρίζοντας τα παραπάνω θα σου μιλούσα αναλόγως. Θα έγραφα έτσι ένα κείμενο που θα σε προβλημάτιζε, μα στο τέλος θα έκλεινε ελπιδοφόρα.

Άμα ήξερα πως σκέπτεσαι μπορεί και να σου θύμωνα αλλά γνωρίζω πως αυτό θα σ’ έκανε χειρότερο.

Όμως ποτέ δε θα μάθω τίποτα για σένα. Πάραυτα κάποια κομμάτια της καθημερινότητας, μας συνδέουν. Όπως αυτά τα χαρτάκια :

 Τα βρίσκεις και εσύ στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου, σωστά;  Ξέρουμε και οι δυο τι άνθρωποι κρύβονται από πίσω.

Άνθρωποι καλοί και φιλεύσπλαχνοι που σου δανείζουν ακόμα και αν είσαι υπερχρεωμένος. Κάποιοι βέβαια υπερβολικοί τους λένε Νταβατζήδες ή Μαφιόζους.

Το ξέρεις καλά ότι χρόνια τώρα κάτι τέτοιοι μας δάνειζαν. Αλλά μέχρι να σταματήσουν ποτέ σου δεν έδειξες τόσο μίσος σε πολιτικούς ή μετανάστες.

Τώρα τους τηλεφωνείς μα δεν το σηκώνουν. Προσπαθείς διαρκώς να πιάσεις γραμμή όμως φίλε έχουν ήδη ξεπουληθεί τα πάντα. Ακόμα και η ελευθερία σου, αλλιώς δε θα είχες τόση αγωνία να τους βρεις.

Εντάξει. Καταλαβαίνω να είσαι θυμωμένος με τους πολιτικούς. Αλλά με τους μετανάστες ;

Δηλαδή μόνο αν μεταφερθούν σε κάποιο ξερονήσι (Σαββοπουλέϊκα) θα κυνηγήσεις τους τοκογλύφους ; Αυτούς που επώνυμα και νόμιμα σε κατάντησαν άβουλο σκλάβο τους.

Αλλά μη στενοχωριέσαι !

Να ξέρεις, ότι όταν «καθαρίσει» η Αθήνα, θα σε πάρουν εκείνοι τηλέφωνο. <<Με τις νέες συνθήκες>>  θα σου πουν  <<μπορείς να συνεχίσεις να φουσκώνεις το άδειο μπαλόνι της ματαιοδοξίας σου>>. Ξέρουμε και οι δυο τι θα απαντήσεις. Ξέρουμε ότι γουστάρεις την υποταγή. Εσύ ξεπουλήθηκες, δεν σε εκβίαζε ποτέ κανένας.

Συγγνώμη αν σου θύμωσα. Μη νομίζεις. Στον εαυτό μου θυμώνω. Ας αφήσουμε το γλυκανάλατο κειμενάκι που σου υποσχέθηκα πιο πάνω για άλλη φορά.

Ο Ελύτης έχει δίκιο: Η Ελευθερία απαιτεί από τους ζωντανούς να δίνουν το αίμα τους. Παραφράζοντας θα συμπλήρωνα ότι : Η Σκλαβιά απαιτεί από τους ζωντανούς να πίνουν το αίμα των άλλων.

Υ.Γ. Το Red Lining είναι τεχνική υποβάθμισης περιοχών προκειμένου να εξαγοραστούν φθηνά και στη συνέχεια να αξιοποιηθούν από τους Νταβατζήδες. Απαραίτητο εργαλείο: Πεινασμένοι μετανάστες. Ένα διαφωτιστικό Ντοκιμαντέρ του Κ. Βαξεβάνη.

buzz it!

Comments on: "Ξεπουλημένες Συνειδήσεις" (3)

  1. Μ’ άρεσε το β’ ενικό του κειμένου

    υ.γ.

    και ένα σατιρικό
    ..Αν η Μύκονος μετατραπεί σε Ομόνοια..

    http://www.drseeng.com/2011/05/blog-post_20.html

    Καλή σου Μέρα

  2. Κλασσικά τρομερός ο Seeng !

    Καλή σου μέρα επίσης.

  3. Πολύ ωραίο το κείμενο. Έχουμε κι τους νταβατζήδες στον συνολικότερο ζόφο.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.